Totalt antall sidevisninger

onsdag 2. september 2015

Sjokoladekaka till konfirmanten

Fotograf: Tom Dalhøy
Här kommer en super duper god uppskrift till en diger digg sjokoladekaka som du kan med stolthet sätta på kake bordet.




                                                                 Fotograf: Tom Dalhøy

Fotograf: Tom Dalhøy
Färdigt på: 50 min
Ingredienser
200 g smör
3 dl ljust muscovadosocker(eller vanligt brunt socker)
1 dl ljus sirap
4 st ekologiska ägg
5 dl vetemjöl
1.5 dl kakao av god kvalitet
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl mjölk
200 g mörk kvalitetschoklad 70%
bakpapper till formarna

Peanutbutter frosting (till 1 tårta):
1.5 dl mjukt jordnötssmör
8 dl florsocker
1 dl kakao av god kvalitet
2 tsk vaniljsocker
300 g Philadelphiaost
2 msk varmt kaffe
Saltade jordnötter, pistagenötter, pekannötter, cashewnötter och hasselnötter till garnering
Röda cocktailbär, silverkulor eller guld non-stop till dekornation
Och att inte glömm på en fin tallrik i från RICE :-)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, muscovadosocker och sirap krämigt.

3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.

4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt.

5. Vänd försiktigt ner mjölken och de torra ingredienserna i äggsmeten.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.

7. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten.

8. Fördela smeten i 3 smörade 24 cm i diameters kakformar med löstagbar botten. Se till att smeten bredes ut jämt över formen.

9. Grädda i mitten av ugnen, i cirka 15 minuter. Låt svalna och lossa försiktig bottnarna.

10. Peanutbutter frosting: Rör försiktigt ihop alla ingredienser och det samma med mellomlägget.

11. Låt sedan frostingen stelna till lite i kyl.(detta behövs igenterligen inte viss den är ok hanterbar)

12. Lägg frostingen mellan bottnarna och sen bred frostingen på tårtan och garnera med nötter och bär.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar