Totalt antall sidevisninger

fredag 26. september 2014

Ananaspaj

Ananaspaj med krem på toppen

  • 130 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 stora boxar  ananas i bit eller ringar (565 per st= ca 1000 gram)
    1. Sätt ugnen på 180°C.
    2. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24-26 cm i diameter.
    3. Rör ihop ägget, lättcrème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad/stavmixed ananas.
    4. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
    5. Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde. Kanske med lite rom i.