Totalt antall sidevisninger

lørdag 9. mai 2015

Frukost bullar

   


          350 g hvetemel
         150 g siktet rugmel
         50 g GoGreen solsikkekjerner
         25 g GoGreen knuste linfrø
         25 g GoGreen sesamfrø uten skall
         1/4 ts tørrgjær
         1 ts havsalt
         1/4 ts sukker
         4 dl romtemperert vann
         frø og kjerner til dekor




Ha alle de tørre ingrediensene og gjæren i en bakebolle, og rør godt sammen. Hell vannet oppi melblandingen og rør deigen raskt sammen med en sleiv eller lignende. Deigen skal være ganske fast, men ikke kompakt. Justér eventuelt med mer vann/hvetemel dersom deigen er for fast/klissete. Kle bollen med plast eller sett på lokk, og la deigen heve i romtemperatur over natten (8 timer eller lengre).

torsdag 7. mai 2015

Karamellpudding till konfirmasjonen??

Då är det snart konfimasjon igen.


Men nu har jag funnit ut mitt älsklings resept på karamellpudding. Følj med…..





















Detta går så fort och skøter sig själv i ugnen senare

Ta 200 gram socker i en "brød" form. Avlång som tar minst 2 liter vätska.
Smält det i ugnen på 200 grader till det har smålett…håll noga utkik på det . ca 10-15 minuter varierar väldigt i från ugn till ugn.
Ta den ut och gør så karamellen kommer upp litt på kanterna..Sett till sides.

Men under tiden den koser sig i ugnen:
120 gram socker
5 dl fløte
7 dl hel melk
2 delte vaniljestänger
8 ägg

Koka upp fløten, melken och sockret(120gram)och vaniljestången
Ta av fra platan och låt svalna litt i kylen. Har ni det travelt kan ni snu på prosessen. Ta och koka upp detta först och sen börja med sockret.
pisk sammen äggen och häll i melke/flöte vätskan .
Häll i varmt vatten i en långpanna sätt in i ugnen

Häll upp vätskan i brødformen som du har gjort karamellen i och sẗt in i ugnen i vattenbadet.


Sänk värmen till 125 grader och låt den står där 2,5 timme…den skall vara fast och kolla den gärna i mellan åt så du inte har inne den før länge.
Låt styvna till nästa dag i formen.

*******GOD SOMMAR !!!!!!!!!************





onsdag 6. mai 2015

Kladdkaka med grädde eller glass


Kladdkaka.....Sveriges mest lagade kaka?

Gör så här:
2 ägg

2 dl socker

1 dl brun farin

50 g smör

½ dl matolja

2 ½ dl vetemjöl

4 msk kakao av god kvalité

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 nypa salt
Gör såhär:

Vispa ägg, socker och farinsocker pösigt. Smält smöret och tillsätt oljan. Häll fettet i äggvispet och rör om med en slickepott. Sikta i övriga ingredienser och rör om till en jämn smet. Smöra och bröa en springform med kokos. Häll smeten i formen och grädda i 150 grader i 30 minuter.


tirsdag 5. mai 2015

Vanilj pannacotta med basilika marinerade jordgubbar

Vanilj pannacotta med basilika marinerade jordgubbar
8 st portioner
Du måste ha:
6 dl fløte
4 dl melk
1/2 dl socker
1 delad vaniljstång
6 gelantin blad
1 kurv jordgubbar
1 påse frysta blåbär
1 botta basilka
socker  och vatten

Ta en stor kastrull och ta upp i melk, fløte, socker och den delade vaniljstången.
Under tiden den står där tar du det kallaste vattnet du får ut springen i en box och tar i gelantin bladen i den. låt stå i det kalla vattnet tills melk blandningen kokt upp. Passa gott på den før så fort du snur ryggen till så börjar det säkert koka. Rør lite då och då

Ta av från plattan när den kokt upp och ha i gelandin bladen(inte vattnet dem legat i)
rør gott och ha upp i portionsformar.
Stå till dagen över eller minst 8 timmar

Koka sockerlagen och sätt kallt 2 dl vatten 1 dl socker
när det kallnat har du upp i strimlad basilikum och skivade jordgubbar

Ta frysta blåbär på desserten och sen fördelar du den marinerte jordgubbarn apå toppen med lite marinads okså.


NJUT




Før att jag førtjenar det