Då är det snart konfimasjon igen.
Men nu har jag funnit ut mitt älsklings resept på karamellpudding. Følj med…..
Detta går så fort och skøter sig själv i ugnen senare
Ta 200 gram socker i en "brød" form. Avlång som tar minst 2 liter vätska.
Smält det i ugnen på 200 grader till det har smålett…håll noga utkik på det . ca 10-15 minuter varierar väldigt i från ugn till ugn.
Ta den ut och gør så karamellen kommer upp litt på kanterna..Sett till sides.
Men under tiden den koser sig i ugnen:
120 gram socker
5 dl fløte
7 dl hel melk
2 delte vaniljestänger
8 ägg
Koka upp fløten, melken och sockret(120gram)och vaniljestången
Ta av fra platan och låt svalna litt i kylen. Har ni det travelt kan ni snu på prosessen. Ta och koka upp detta först och sen börja med sockret.
pisk sammen äggen och häll i melke/flöte vätskan .
Häll i varmt vatten i en långpanna sätt in i ugnen
Häll upp vätskan i brødformen som du har gjort karamellen i och sẗt in i ugnen i vattenbadet.
Sänk värmen till 125 grader och låt den står där 2,5 timme…den skall vara fast och kolla den gärna i mellan åt så du inte har inne den før länge.
Låt styvna till nästa dag i formen.
*******GOD SOMMAR !!!!!!!!!************
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar