Totalt antall sidevisninger

torsdag 13. juni 2013

Rosa cup cake

Cup cake :
2 ägg
1,5 dl socker
50 g smeltet smør
1,5 dl melk
3 dl vete mjøl
1,5 tsk bakepulver
1 tsk vaniljesocker
0,5 ts salt
Pisk ägg och socker till dosis. Luftig och fin. Ta i melken och sen det smälta smøret.
blanda mjöl, vaniljesocker, salt och bakepulver och ha sen upp i och rør försiktigt.
Førdela i dina formar sån som du vil ha det.

onsdag 12. juni 2013

Choklad mousse

Chokladmousse:
250 gram mjølkchoklad
250 gram mørkchoklad
175 smæltet smør
2,5 dl socker
6 ägg
1 ss vaniljsocker
3 dl fløte

Smält sjokolade i micron eller øver vattenbad(husk om du mikrar den så kan den max stå 1 minute sen må du røra litt och in med den igen )
Vispa smøret och sockret fint och slätt. 
Tillsätt äggen en åt gången och pisk 1/2 minut mellan var ägg. Pisk på høgsta hastighet.
Visp ner chokoladen, vaniljesockret och till sist fløten. Pisk på midels hastighet och tills den blir litt "tjock"ca 2 minuter

Ta det øver i en storskål eller i portions skålar. Server max 2 timmar efter den är ferdig. plaser den i kylen med plastik øver

n¨r du tar det i en stor bolle och skall lägga upp på tallrik som jag gjort tar jag 2 kjed i varmt vatten och formar det till en fin ägg liknande form.

mandag 10. juni 2013

Rødvins kokt kykling lår med risotto


Detta var gott det :-)
Stek:
200 gram kuttet/ternet bacon
1 løk i litt stora bitar
8 sopp
i litt olja, salt och pepper
(du trenger oxå färsk ørt, vitløk och 1 flaska rödvin)

Ta det i en skål till sides. Ta de 6 kylling låren och stek det i samma stekeplata litt på begge sider sammen med 1 fin hakket vitløks fedd.
 Häll øver 1 flaska rödvin och 2 dl vatten och riv av litt färsk timjan eller rosmarin øver och ta lock på.
koka i 50 minuter.

Under tiden lagade jag risotto. Den här är helt nydelig.
 Litt juks, men var gott och lättvint.

lägg upp litt risotto sen litt av bacon blandningn och ett kylling lår.....ta litt av kraften som kyllinegn kokt o på toppen....server med en färsk ørt på toppen.

Till dessert blev det sjokolademouse.....

søndag 9. juni 2013

Rosa fina marengser

I dag blev det marengs som var dagens utfodring

Jag gjorde så här:

12 äggvitor (375 gram ca)
7 dl socker
1 ss vanilje socker
1 knupa salt
2 ss potatis mel
1 ss eddik

Pisk äggvitan till hårt skumm och ha snabbt upp i resten av ingridienserna
Piska i litt av den färgen du vill ha på marengsen, sen när du är helt klar tar du och häller øver litt till och rörer inte mer.
Men när du skopar upp marengesen vill det bli kula mönster av sig själv :-)
Jag lagde dem stora så jag oxå kan använda dem som mina pavlover.(portions pavlover)

Stek 1,5 timme 125 grader

Det fina är ju att dem håller sig så længe och man kan bara ha dem i skåpet om man får oväntat besök.
pisk kremoch ha på den frukt eller bären du har i frysen/kylen och server :-)