Totalt antall sidevisninger

onsdag 12. juni 2013

Choklad mousse

Chokladmousse:
250 gram mjølkchoklad
250 gram mørkchoklad
175 smæltet smør
2,5 dl socker
6 ägg
1 ss vaniljsocker
3 dl fløte

Smält sjokolade i micron eller øver vattenbad(husk om du mikrar den så kan den max stå 1 minute sen må du røra litt och in med den igen )
Vispa smøret och sockret fint och slätt. 
Tillsätt äggen en åt gången och pisk 1/2 minut mellan var ägg. Pisk på høgsta hastighet.
Visp ner chokoladen, vaniljesockret och till sist fløten. Pisk på midels hastighet och tills den blir litt "tjock"ca 2 minuter

Ta det øver i en storskål eller i portions skålar. Server max 2 timmar efter den är ferdig. plaser den i kylen med plastik øver

n¨r du tar det i en stor bolle och skall lägga upp på tallrik som jag gjort tar jag 2 kjed i varmt vatten och formar det till en fin ägg liknande form.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar