Provar ni inte denna är ni galna.....
till ca 4 personer
600 gram kyllingfile eller 4 stekta kyckling fileer
1 litet isbergsallad huvud
1 løk
1 fennikel
2 apelsiner
100 gram peanøtter
koriander
250 gram chèvre ost
Blanda:
olja
salt
peppar
vitløkspulver
vinäger
saft från en presset apelsin
Ruccola
lag/sylting:
1 dl eddik
2 dl socker
3 dl eddik
Stek kyllingen hel eller i terningar med lite grillkrydder.
Koka upp lagen och del den i 2 kastruller. Ta av från plata och putt upp i løk båter i den ena och skivet fennikel i den andra. Låt trekka tills salladen skall slungas rund och serveras.(kan ligga 2-3 dagar i lagen)gør inget om den är kall eller lunka.
Hacka isbergsalladen och ha upp i iskallt vatten.
Hack peanötterna och rist dem i en stekpanna
Blanda olja, pressad apelsin i från 1 av apelsinerna, salt, vinäger, peppar, litt vitløkspulver
skiva apelsinen
hack upp koriander
skiv upp/smuld chevre.
Ta en stor bolle.
Bland allt sammen...alltså utan kylningen och lagen. Fiska upp løken och fennikel och ta i bollen. Ta också salladen(utan vann, låt rinna av), koriander, apelsinen, chevren, oljblandningen, peanøtterna och blanda gott noen runder med en slev eller slikkepott.
Upp på tallrik eller i en glass bolle och ta på lunka kylling på slutet och pynt med ruccola.
Nam nam nam
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar