Ingefärsinkokta päron med polkagrädde
Detta är en dagen føre dessert som passar utmerket i en travel vardag.
Recept:
4-6 st päron(beror på hur många ni är), det går bra med vilken sort man vill men jag föredrar Conference. 1 liter vatten , 3 dl strösocker , Saft från 1 citron, 5 cm färsk ingefära, 1 st vaniljstång
Gör så här:
Skala ingefäran och skär i skivor. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Koka upp socker, vatten, citronsaft, vaniljstång + frö, och ingefära.
Skala päronen, dela dem på mitten och kärna ur med hjälp av en matsked. Lägg päronen i lagen och koka ca 5-6 minuter, känn med en kniv så att de är mjuka. Personligen tycker jag att de ska fortfarande ha ganska mycket tuggmotstånd, men det gör man som man vill efter tycke och smak. Kyl ner och låt päronen ligga i lagen. Koka med fördel päronen dagen innan de ska serveras för mer smak.
3 dl lättvispad grädde ½ påse polkagrisar
Krossa polkagrisarna grovt, använd antingen en mortel eller lägg dem i en plastpåse och banka med en kavel. Blanda i grädden eller bara strö på toppen som jag gjort här rett føre servering. Låt stå någon timme innan servering viss du blandat dem i krämen
Detta är en dagen føre dessert som passar utmerket i en travel vardag.
Recept:
4-6 st päron(beror på hur många ni är), det går bra med vilken sort man vill men jag föredrar Conference. 1 liter vatten , 3 dl strösocker , Saft från 1 citron, 5 cm färsk ingefära, 1 st vaniljstång
Gör så här:
Skala ingefäran och skär i skivor. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Koka upp socker, vatten, citronsaft, vaniljstång + frö, och ingefära.
Skala päronen, dela dem på mitten och kärna ur med hjälp av en matsked. Lägg päronen i lagen och koka ca 5-6 minuter, känn med en kniv så att de är mjuka. Personligen tycker jag att de ska fortfarande ha ganska mycket tuggmotstånd, men det gör man som man vill efter tycke och smak. Kyl ner och låt päronen ligga i lagen. Koka med fördel päronen dagen innan de ska serveras för mer smak.
3 dl lättvispad grädde ½ påse polkagrisar
Krossa polkagrisarna grovt, använd antingen en mortel eller lägg dem i en plastpåse och banka med en kavel. Blanda i grädden eller bara strö på toppen som jag gjort här rett føre servering. Låt stå någon timme innan servering viss du blandat dem i krämen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar