Totalt antall sidevisninger

fredag 11. mars 2016

Varm Hallon toscapaj. Serveras med vaniljsås eller glass


Hallon toscapai är noe av det godaste jag vet ......
Här har ni helgens kalori alternativ. Denna passar perfekt att laga i førvegen och bara värma upp bit før bit i micron eller hela i ovnen rett føre servering.

padeg: 250 gram smør
7 dl mel
1 tsk bakpulver
3 ss socker
Blanda mjøl, socker, bakpulver i en mix. Smelt smøret och bland i i melblandningen

Tryck ut i en en form och sett kall på kylen 20 min
Under tiden tar ni och laga toscasmeten och tar fram tingen till fyllningen.
Sett sedan in pai skalet på 200 grader i 10 minutter

Fyllning:
500 gram frysta eller ferska hallon
3 ss potatismjøl
4 ss socker

Toscasmet:
200 gram smør
2 dl socker
3 ss mel
3 ss melk
150 gram malda mandler eller flak

Ta alla ingredienser utenom mandler till toscasmeteni en kastrull på en plata på høg värme.
Rør hela tiden och ta fort av från plata när den blivit tjock/stiv.
Blanda i mandlerna

Ta ut paidagen efter 10 min och ta upp i hallonens och stø på potetmel och socker in i mellom.

Häll på toscasmeten .

Sett in i ovnen igen i 20 minuter
 Servera med is eller vaniljsås :-)