Totalt antall sidevisninger

onsdag 13. mai 2015

bringebær kaker

Hallon grotter
Mixa 125 g rumstempererat smör,
½ dl strösocker,
½ dl florsocker,
2 dl mjöl,
½ dl potatismjöl,
2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj och
½ tsk bakpulver i en mixer.
Rulla bollar till önskad storlek, lägg i bakformar och gör ett hål i mitten. Fyll med hallonsylt.
Grädda i 10 minuter i 200 grader. Öppna ugnsluckan, ta ut kakorna och dofta på ren kärlek.



tirsdag 12. mai 2015

After Eight kake

Ingredienser
Bunn:
2 egg
65 g sukker
2 ss kakao
40 g hvetemel
1/2 ss potetmel
1/2 ts bakepulver

Fyll:
1/2 pakke After Eight (12 stk)
50 g mørk sjokolade
2 egg
2 ss sukker
krem av 2,5 dl kremfløte
1 dl varm kaffe- herav halvparten til dynking av bunnen
4 plater gelatin

Glasur:
Resten av After Eight-esken
Resten av kremen fra fyllet
Slik gjør du
Bunn:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn det tørre. Stekes i springform ved 180 grader i 15-20 minutter. La den stå i formen i 5 minutter, la den bli kald på rist. Legg den over på et kakefat og sett den rengjorte ringen fra springformen rundt.

Fyllet:
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller vannbad. Legg gelatinen i kaldt vann. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland de oppbløtte gelatinplatene med 1/2 dl varm kaffe og rør til gelatinen er oppløst. Bland dette med smeltet sjokolade. Bland inn eggedosisen, og til slutt mesteparten av kremen. La litt (3-4 ss) være igjen til glasuren.

Dynk bunnen med kaffen og hell fyllet over. Sett kaken i kjøleskap i minst en halvtime.

Glasuren:
Smelt resten av After Eight-sjokoladen og bland inn krem til det er en tynn røre. Fordel denne jevnt over den avkjølte kaken, og sett den i kjøleskap til fyllet er stivnet. Skjær rundt kanten av kaken og fjern kakeringen forsiktig.

Oreokaka med tryffel


Oreokaka
Bunn:
300gram -spar 5 st keks till att ha mitt i kakan
100 gram smelet smør

Knus detta sammen och trykk ut I en form med bakpair I bunn
Och in I kylen en liten stund




Begyn på:

250 gram philadelfia
3 dl melis
3 dl kremfløte
1 tsk vaniljsocker

Pisk sucker, melis å philadelfia glatt/1 minut
Häll I fløten och pisk till “stiv” masse
 Ha det upp i oreokex bunen




Ta de sparte 5 oreokekserna och knus uppå kremfløte blanningen och in I kylen igen

lag din favorit Sjokolademouse på toppen eller som jag gjort här en tryffel som jag hällde på kremfløteblanningen och rørte litt in i den så det blev fina mønster