8 st portioner
Du måste ha:
6 dl fløte
4 dl melk
1/2 dl socker
1 delad vaniljstång
6 gelantin blad
1 kurv jordgubbar
1 påse frysta blåbär
1 botta basilka
socker och vatten
Ta en stor kastrull och ta upp i melk, fløte, socker och den delade vaniljstången.
Under tiden den står där tar du det kallaste vattnet du får ut springen i en box och tar i gelantin bladen i den. låt stå i det kalla vattnet tills melk blandningen kokt upp. Passa gott på den før så fort du snur ryggen till så börjar det säkert koka. Rør lite då och då
Ta av från plattan när den kokt upp och ha i gelandin bladen(inte vattnet dem legat i)
rør gott och ha upp i portionsformar.
Stå till dagen över eller minst 8 timmar
Koka sockerlagen och sätt kallt 2 dl vatten 1 dl socker
när det kallnat har du upp i strimlad basilikum och skivade jordgubbar
Ta frysta blåbär på desserten och sen fördelar du den marinerte jordgubbarn apå toppen med lite marinads okså.
NJUT
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar