- 130 g smör
- 1 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
- 1 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 stora boxar ananas i bit eller ringar (565 per st= ca 1000 gram)
- Sätt ugnen på 180°C.
- Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24-26 cm i diameter.
- Rör ihop ägget, lättcrème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad/stavmixed ananas.
- Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
- Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde. Kanske med lite rom i.
Totalt antall sidevisninger
fredag 26. september 2014
Ananaspaj
Ananaspaj med krem på toppen
Etiketter:
ananas,
cream fraiche,
enkelt,
pai,
paj
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar