Snart färdig gryta
Ingredienser:
1,5 kg oksestek
4 ss olje
3 løk i båter
6 gulrøtter i skiver
3 fedd hvitløk, knust
1.5 liter ringnes øl
2 dl oxse eller kalve fond/kraft
4 ss olje
3 løk i båter
6 gulrøtter i skiver
3 fedd hvitløk, knust
1.5 liter ringnes øl
2 dl oxse eller kalve fond/kraft
3dl vatten
4 ts vineddik
4 ts brunt sukker
1 ts revet muskatnøtt eller 1 krm pulver
2 hel stjerneanis
2 ts salt
1 ts pepper
2 laurbærblad
200 gram ternet kålerot
4 ts vineddik
4 ts brunt sukker
1 ts revet muskatnøtt eller 1 krm pulver
2 hel stjerneanis
2 ts salt
1 ts pepper
2 laurbærblad
200 gram ternet kålerot
200 gram ternet rotselleri
100 gram kantareller
2 ss solbärsyltetöy
250 g frisk sjampinjong i skiver
4 ss maisennamel
2 dl vann
2 ss hakket persille
4 ss maisennamel
2 dl vann
2 ss hakket persille
Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet opp i litt store terninger, ca. 4x4 cm. Varm oljen i en panne, og brun kjøttet til det har fått en fin brunfarge.
Tilsett løk, gulrot, kålrot, rotselleri og hvitløk. Fres dette til grønnsakene har fått en lys gyllen farge.
Tilsett øl, buljongterning, eddik, sukker, muskat, stjerneanis. Legg på lokk og la det hele trekke i 1-1½ time, til kjøttet er blitt mørt.
Tilsett sjampinjong, solbärsyltetöy och kantarellerna, og la det koke videre i 20-30 minutter.
Bland maisenna i vann. Rør dette inn i gryten og la det småkoke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Rett før servering drysses hakket persille over.
Server med kokte poteter,ris eller en god smakfull potatismos
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar