Totalt antall sidevisninger

torsdag 16. oktober 2014

Rett före jag drog till Nepal laga jag ett jättegott loff. Tenkte ni ville ha resepten


2 loff på 1-2-3
Gør så här:
1 gjär
8 dl vatten
1 ss socker
1/2 ss salt
1 dl matolja
ca 2 liter mel (ha i så degen begynner släppa kanterna)

Smuldra gjären i en mix bolle.
Ta i lunka vann(rett fra springen)
Medans du måler upp och tar i salt, socker och olja i vannet rør ni ut gjären i vattnet.
Ha i mel och hev 30 minuter.
Ta dem upp i formerna eller i hela degen dratt ut i en låangpanna med olja under(då blir det foccacia)
Heb 40 minuter till. Viss du skall ha det dagen efter så sätter du nu in formen med degen i i kylskåpet. Dagen efter sätter du bara formen rett in i ovnen 30 minuter på 200 grader och server. Enklet?
Färskt hemma bakat bröd på 30 minuter. Bra trix


 Nepal: Himalaya i bakgrunden efter 800 højde meters gåing
 Soluppgången i nagarkot
 De vise män posar med oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar