Totalt antall sidevisninger

onsdag 18. desember 2013

Karamellpudding

Då är julen snart här. Men jag har som vanligt inte helt än fått jul känslan.
Men den kommer när jag kommer hem till pappa på måndag. Gleder mig väldigt!!!!!!
Gleder mig mest att ge bort massa fin ting och spisa god mat.

Men nu har jag funnit mitt älsklings resept på karamellpudding. Følj med…..

Detta går så fort och skøter sig själv i ugnen senare

Ta 200 gram socker i en "brød" form. Avlång som tar minst 2 liter vätska.
Smält det i ugnen på 190 grader till det har smälet. Håll noga utkik på den . ca 10-15 minuter varierar väldigt i från ugn till ugn.
Ta den ut och gør så karamellen kommer upp litt på kanterna..Sett till sides.

Men under tiden den koser sig i ugnen:
120 gram socker
5 dl fløte
7 dl hel melk
2 delte vaniljestänger
8 ägg

Koka upp flöten, melken och sockret(120gram)och vaniljestången
Ta av fra platan och låt svalna litt i kylen. Har ni det travelt kan ni snu på prosessen. Ta och koka upp detta först och sen börja med sockret.
Pisk sammen äggen och häll i melke/flöte vätskan. Rør om noga
Häll i varmt vatten i en långpanna ( ca 2 cm upp till kanten) sätt in i ugnen ca 2 cm

Häll upp vätskan i brødformen som du har gjort karamellen i och sätt in i ugnen i/på vattenbadet.

Sänk värmen till 125 grader och låt den står där 2,5 timme. Den skall vara fast så kolla den gärna i mellan åt så du inte har inne den før länge.
Låt stivna till nästa dag i formen.
Servera med kräm och kanske lite extra kokt karamell :-) koka kondensidert melk i 2 timmar och avkyl.
:-)