đ
400 gram smĂžr
4.5 dl vann
8 ss kakao
9 dl mel
9 dl socker
1 tsk salt
2 tsk natron
4 Àgg
3 dl rĂžmme
RÞr alt i en kjele och kok upp under omrÞrning. HÀll upp i formen din och stek pÄ 200 grader 35 minuter
Lag fyll
Fyll:
100 gr smĂžr
6 ss melk
350 gr melis
5 ss kakao
1 tsk vanilje sukker
Stikk MASSE hull i kaka mens den Àr varm .
kakan skall ha svalnat nÄgot nÀr du hÀller över fyller pÄ kaka och sÀttes in till avsvalning.
Totalt antall sidevisninger
torsdag 23. oktober 2014
onsdag 22. oktober 2014
Surmelkskaka
1 liter kefirmelk
8 dl sukker
200 gram smeltet smĂžr
12 dl mel
2 tsk kanel
3 tsk natron
Glasyr:
200 gram mykt smĂžr
500 gram melis
6 ss kaffe
2 tsk vaniljesukker
8 tsk kakao
Blanda alla ingredienser till kakan och stek 40 minuter pÄ 180 grader i ugnen
(antingen tar du i 2 smÄ formar eller i en lÄngpanna)
lÄt svalna
Lag glasyren:
Enkelt och greit bara att blanda alla ingredienser
Var inte detta lÀtt sÄ vet inte jag :-)
Abonner pÄ:
Innlegg (Atom)