Totalt antall sidevisninger

onsdag 1. oktober 2014

Mazarinkaka med tosca topping


Värdens godaste!! Søt och smakrik.


Mazarin toscakaka

Gör så här:500 g mandelmassa
250 g rumsvarmt smör
6  ägg
2 tsk bakepulver
2 dl vetemjöl

Toscatäcke:
8 dl blandade nötter (till exempel mandel, valnöt, pistasch, hasselnöt, cashew)
1 dl vispgrädde
1dl strösocker
3 ss honing
100g smör

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt, klicka i det rumsvarma smöret och rör till en jämn blandning ljust och poröst. Rör i ett ägg i taget, rör mellan varje ägg. Blanda ner citronskal och mjöl. Ta bakplåtspapper i en långpanna. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

Toscatäcket: Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de har fått fin färg och doftar nötigt. Häll över dem på en kökshandduk och gnid bort löst skal. Koka grädde, socker och sirap tills smeten börjar bli kolabrun och tjock. Blanda ner smöret och nötterna och ta kastrullen från värmen.

Ta ut kakan när de 30 minuterna har gått och häll toscablandningen över den. Grädda i ytterligare cirka fem minuter. Låt svalna i formen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar