Totalt antall sidevisninger

torsdag 7. mai 2015

Karamellpudding till konfirmasjonen??

Då är det snart konfimasjon igen.


Men nu har jag funnit ut mitt älsklings resept på karamellpudding. Følj med…..





















Detta går så fort och skøter sig själv i ugnen senare

Ta 200 gram socker i en "brød" form. Avlång som tar minst 2 liter vätska.
Smält det i ugnen på 200 grader till det har smålett…håll noga utkik på det . ca 10-15 minuter varierar väldigt i från ugn till ugn.
Ta den ut och gør så karamellen kommer upp litt på kanterna..Sett till sides.

Men under tiden den koser sig i ugnen:
120 gram socker
5 dl fløte
7 dl hel melk
2 delte vaniljestänger
8 ägg

Koka upp fløten, melken och sockret(120gram)och vaniljestången
Ta av fra platan och låt svalna litt i kylen. Har ni det travelt kan ni snu på prosessen. Ta och koka upp detta först och sen börja med sockret.
pisk sammen äggen och häll i melke/flöte vätskan .
Häll i varmt vatten i en långpanna sätt in i ugnen

Häll upp vätskan i brødformen som du har gjort karamellen i och sẗt in i ugnen i vattenbadet.


Sänk värmen till 125 grader och låt den står där 2,5 timme…den skall vara fast och kolla den gärna i mellan åt så du inte har inne den før länge.
Låt styvna till nästa dag i formen.

*******GOD SOMMAR !!!!!!!!!************





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar